Silikozis ile mücadelede yıllarca büyük emek veren, Silikozis hastalarının dertleriyle ilgilenen, sürekli hastanede tedavi süreci ve cenaze işlemlerinde ailelerin yanında duran ve Silikozis hastalarının annesi olarak bilinen, Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, yaşanan son ölümle birlikte üzüntülerini dile getirdi.

Bingöl Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi'ne Ziyaret Bingöl Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi'ne Ziyaret

Karaaslan, “Yıllardır acılarına ortak olmaya, sorunlarını çözmeye çalıştığım silikozis hastalarımızdan 2 çocuk babası Yunus Kamacı’yı İstanbul'da kaybetmenin haberi bizleri büyük acıya boğdu. Ne acıdır ki kotlar beyazladı ama onların hayatları bir bir kararmaya devam ediyor Yunus'umuzla Bingöl Karlıova'da 30’ncu, Türkiye’de 78’inci ölüm gerçekleşti”dedi.

Whatsapp Image 2024 08 06 At 18.24.44

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünün, Yunus Kamacı’yı 4 Şubat 2024’de tedavisi için Karlıova’dan İstanbul’a ambulansla sağlıklı bir şekilde götürdüklerini belirten Karaaslan, “Hastalarımızın tedavisi; Bingöl Sağlık Müdürlüğümüz ve Karlıova Devlet Hastanelerinde güzel bir şekilde yapılıyor. Sağlık Müdürümüz Veysel Tosun şahsında tüm doktorlarımız ve sağlık ekibimize hastalarımız adına teşekkür ediyoruz.

İstanbul’da 2000’li yıllarda önlem alınmadan, sigortasız çalıştırılan merdiven altı kot kumlama atölyelerinde silika tozuna maruz bırakılan ve silikozis denilen akciğer hastalığına yakalanan işçilerdendi  Yunus. Acılı ailesinin acısını paylaşıyor, sabır diliyorum. Gençliğine ve çocuklarına doyamadan giden evladımızın da mekânı Cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ