Bingöl'ün önemli sorunlarından biri olan içme suyu sorunu, şehir merkezinin birçok yerinde devam ediyor. Son olarak yoğun şikâyetlerin geldiği Mirzan Mahallesi'nde, su kalitesi büyük bir sorun haline geldi. Sakinler, sondaj suyunun depoya aktarılmasının ardından suyun kireçli aktığını ve içme kalitesinin ciddi şekilde düştüğünü ifade ediyor. Metan-Mirzan İsale Hattı'ndan gelen suyun kalitesinin bozulduğu ve bu durumun sağlığı olumsuz etkilediği iddia ediliyor.

“HERHALDE BİRİMİZİN ÖLMESİ LAZIM”

Mahalle sakinlerinden Abdullah Banzencir ise durumu şu sözlerle dile getirdi: "Sularımız çamur gibi akıyor, iki gündür evde hasta yatıyorum. Sadece ben değil, birçok kişi benimle aynı durumda. Zaten sondaj suyunu daha önce de tahlile göndermişler, pis olduğunu biliyorlar. Ona rağmen bizi zehirliyorlar. Daha önce belediyeye gittik, muhtarla görüştük, birçok kişiye söyledik ama kimseye lafımızı geçiremedik. Herhalde birimizin ölmesi lazım” dedi.

Mirzan Mahallesi Muhtarı Hanefi Baraç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada metan deposuna sondaj suyu vurduklarından dolayı suyun kalitesinin düştüğünü ve suların kireçli ve içilemez durumda olduğunu söyledi.

HABER: EYLEM ÖZEN 

Elazığ’da Trafik Kazası: 1 Yaralı Elazığ’da Trafik Kazası: 1 Yaralı