Bursa'da 'Altın Zeytin' Görücüye Çıktı Bursa'da 'Altın Zeytin' Görücüye Çıktı

SÜTAŞ, Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri alanının genişletilmesi amacıyla Bingöl Merkez Kumgeçit Köyü’nde bulunan 157 dönümlük mera alanının tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Konunun Bingöl İl Özel İdaresine intikal etmesi üzerine İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, köye giderek incelemelerde bulundu.

7 kişiden oluşan imar komisyonu üyelerinden AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Emre Bulşu ve DEM Parti İl Genel Meclis Üyeleri Aydın Kaya ve Suna Sarı, SÜTAŞ’a tahsis edilmek istenen mera alanına giderek incelemelerde bulunurken, komisyonda yer alan Yeni Refah Partisi ve CHP’nin İl Genel Meclis Üyeleri ise bölgeye giden ekip arasında yer almadı.

KÖYLÜLER TEPKİLİ

SÜTAŞ’ın 157 dönümlük mera alanı tahsisi yönündeki talebine karşı çıkan köylüler, alanın SÜTAŞ’a tahsis edilmesi durumunda yaşayacakları mağduriyeti, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyelerine anlattı. SÜTAŞ’ın almak istediği alanın tarım ve hayvancılık alanı olduğunu belirten köylüler, tarım ve hayvancılık alanı olarak kullandıkları 157 dönümlük alanın SÜTAŞ’a tahsis edilmesi durumunda köyde tarım ve hayvancılık büyük zarar göreceğini ve bitme noktasına geleceğini belirtti.

KONU İL GENEL MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLECEK

Köyde incelemelerde bulunan ekipte yer alan DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, SÜTAŞ’ın talep ettiği alanın köylülerin tarım ve hayvancılık alanı olduğunu gördüklerini, olası bir tahsiste köylülerin gerek tarımda gerekse hayvancılıkta büyük bir yara alacağını ifade etti. Kaya, köylülerle görüşerek gerekli raporu hazırlayıp İl Genel Meclisine sunacaklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ