Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı

Bingöl Üstün A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yöndeş, tartışmalı arsa ile ilgili şunları söylerdi; “Bingöl ili kervansaray mevkiinde yapılacak olan yatırımımıza ilişkin 1 haftadır gerek sosyal medya da gerekse de belli bir kesimce gerçeği yansıtmayan dedikodularla ilimizde planlanan yatırımımız, firmamız ve ilimiz siyasi partileri hakkında yanlış beyanları ortadan kaldırmak amacıyla açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Bahse konu yatırımımız 2022 yılında tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kanun çerçevesinde belirlenen prosedürleri yerine getirerek 4706 sayılı kanunun ek-3’üncü maddesi kapsamında 49 yıllığına irtifak (kiralama) hakkı tesis edilmesi işlemine esas olmak üzere hiçbir tescil işlemi bulunmayan bir alanda yapılan idari yoldan tescil işlemine ilişkin başlatılan, ititraz süreçlerinde hiçbir itiraz olmaması sonucu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca alınan yatırım teşvik belgemize istinaden tescil işlemleri yapılmış ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi onayı sonrasında tüm yatırımcıların gireceği açık bir askı süreci ile başlatılmış olup 3 firmanın girdiği ihalede 2 firmaya yer tahsisi gerçekleştirilmiştir.

Tahsis işlemleri sonrasında imar plan süreci mücavir alan dışında yer olduğu için İl Özel idaresi bünyesinde ilgili kamu kurum görüşleri alınarak imar plan onayı için meclise sunulmuştur. İmar plan onayı için yatırımcılarımız ile tüm il genel mecliste grubu bulunan siyasi partiler ziyaret edilmiş ve yatırımlar hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. İmar onayı sonrası gerçeği yansıtmayan ve tamamen siyasi erk ve kurumlarımızı hedef alan, zan altında bırakan belli bir kesimin yürüttüğü karalama çalışmasıdır. İlk gününden son gününe kadar şeffaf bir şekilde yürütülen çalışmalarla ilimizin kurumları Bingöllü yatırımcıların önünü açarak ilin istihdam ve ticaretinin daha iyi yerlere gelmesini için uğraşmıştırlar. Her fırsatta amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan o kesim onlarca insanın çalışacağı bir hizmetin önüne geçmek için kara propaganda yapmaya çalışarak kamuoyunu yanıltma çalışıyor. Bizler ilimiz de yeni istihdam kapıları açmak için mücadele verirken o kirli zihniyet sağa sola çamur atarak her şeyiyle şeffaf olan süreci baltalamak istiyor. Onlar dedikodu ile çamur atmaya devam etsinler, bizler ilimize hizmet etmeye ve yeni istihdam kapıları açma gayretinde olacağız. Konuyu kamuoyunun takdirine sunuyorum. 

Son olarak doğru olmayan bilgilerle kamuoyunun zihnini bulandırmayı gelenek haline getiren bu dedikoducu tavrı kınıyor, herhangi bir siyasi ismin ve kamu kurum amirinin bizden dolayı karalanması, itibar suikastına uğramasını kabul etmiyoruz. İlimizde yatırım için gelen tüm firmalara eşit şekilde davranan kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine ve tüm siyasi erklere teşekkürü borç biliriz.”

(Haber Merkezi)