Türk Hava Yolları (THY) 2024 yılı personel alımları başvuruları devam ediyor. Ağustos ayında yayımlanan iş ilânı kapsamında, 8 farklı alanda personel alımı gerçekleştiriliecek.
THY, bu yıl içinde bin 900 personel alımı yapacağı duyurusu yaptı. İşe alınacak personelin bini kabin memuru, 900'ü de pilot olacak. 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

THY'nin personel alımı ilanı için genel başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, adli sicil kaydı bulunmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak yer alıyor.

Kendi Üretimiyle 50 Milyon Liralık Katma Değer... Kendi Üretimiyle 50 Milyon Liralık Katma Değer...

KABİN MEMURU ALIM ŞARTLARI

Kabin memuru olarak başvuruda bulunacak adaylarda; en az lise mezunu olunması, 30 yaşından büyük olunmaması, iyi derecede İngilizce bilinmesi, 160-180 santimetre arasında boya sahip olunması, düzgün bir fiziki görünüme sahip olunması, THY sağlık şartlarını karşılaması şartları aranıyor. 

PİLOT BAŞVURU ŞARTLARI 

Pilot olarak başvuruda bulunacak adaylarda; en az lise mezunu olunması, sağlık ve yabancı dil şartlarını karşılaması, uçuş kusuru veya disiplin cezası almamış olması, en az 500  saatlik uçuş tecrübesine sahip olması, geçerli ve güncel tip yetkisine sahip olmasının yanı sıra detaylı başvuru şartlarında kaptan pilot (dar gövde ve geniş gövde): ATPL (A) sahibi olmak, minimum uçuş tecrübelerine sahip olmak, ikinci pilot: güncel Class-1 Sertifikası'na sahip olmak, belirtilen uçuş tiplerinde tecrübeli olmak, simülatör uçuş öğretmeni: EASA veya SHGM sertifikalarına sahip olmak, simülatör eğitmenliği tecrübesi bulunması gerekiyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ