GÜNDEM

Türkiye Güzelinin Bingöl’e Atanması Gündem Oldu!

2024 Türkiye Güzeli seçilen Doktor İdil Bilgen, hem güzellik yarışmasındaki birinciliği hem de sonrasında Bingöl’e atanması nedeniyle eleştirilerin odağı haline geldi.

Abone Ol

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan İdil Bilgen, Miss Turkey’de birinci olmasının ardından sosyal medyada güzelliğiyle ilgili çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı. Bazı kullanıcılar, İdil Bilgen’in yeterince güzel bulunmadığını ve birinciliği hak etmediğini öne sürerken, diğer yandan, genç doktorun Ekim 2023'ten beri Kiev Büyükelçisi olarak görev yapan Levent Bilgen'in kızı olması da "torpil" iddialarına yol açmıştı.

Geçtiğimiz hafta ataması yapılan Miss Turkey 2024’ün birincisi İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere İlçesi toplum sağlığı merkezine atandığı öğrenildi. Ancak Bilge’nin Bingöl’e atanması da güzellik yarışmadasın da aldığı birincilik gibi eleştirilerin odağı oldu.

Bilgenin Bingöl’e atanmasını sosyal medyadan eleştirilen kullanıcılar şu yorumlarda bulundu:

2024 Türkiye Güzeli İdil Bilgen, daha önceki açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kanser üzerine araştırmalarım var. Ülkemizi bu alanda başarıyla temsil edebileceğimi düşündüğüm için başvurdum. Kanser çalışmalarımı göstermek istiyorum. Türkiye Güzeli seçilmeden önce hekim unvan aldım. Yarışmaya da hekim olarak katıldım. Bu benim ilk unvanım ve bunu gururla taşıyacağım. Hem hekimliği hem de güzellik unvanımım birleştirilmesi güzel bir bütün.”

HABER MERKEZİ