Vali Usta’nın mesajı şöyle; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimiz ve büyük gayretlerle ülkemizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimiz için yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını, mutluluğunu ve tatlı telaşını yaşıyoruz.

Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi

Kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en temel güç; düşünen, soru soran, sorgulayan, etkili okuma stratejileri ile yeni bilgilere ulaşan nitelikli insan gücüdür. Nitelikli insan gücü için de vazgeçilmez unsur kaliteli eğitimdir. Bu nedenle geleceğimizin teminatı ve umudumuz siz değerli çocuklarımızı ve gençlerimizi evrensel değerlerin yanında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, toplumsal sorumluluklarının farkında olan, bilgi üretebilen, analitik düşünebilen, hayat boyu öğrenmeyi hayat tarzı haine getirmiş, farklı okumalarla geniş bakış açıları yakalamış ilkeli ve istikrarlı bireyler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak, ‘Türkiye Yüzyılı’nı çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzyılı yapmak için devletimiz; ülkemizin ve ilimizin dört bir yanında eğitim altyapısını güçlendirme çalışmalarıyla birlikte çağın gereksinimlerine uygun teknoloji yatırımları gerçekleştirmektedir. Böylece eğitimden teknolojiye, spordan sanata kadar tüm alanlarda gençlerimizin beklentilerini karşılayacak önemli adımlar atılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; aydınlık yarınlarımızın müjdecisi çocuklarımızın, onları büyük bir fedakarlıkla destekleyen ailelerimizin ve nesiller inşa eden kıymetli öğretmenlerimizin yeni eğitim öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyor, “İlköğretim Haftası” vesilesiyle 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

(Haber Merkezi)