Vali Usta’nın mesajı şöyle; “Bugün, göklerinde Sultan Alparslan ve kutlu askerlerinin ruhunun gezindiği, bir mübarek ordunun Bizans ordusu karşısında elde ettiği kahramanlık destanı Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz.

Sultan Alparslan'ın ve kutlu askerlerinin mirası olan 1071 Malazgirt Zaferi; sadece askeri bir zafer değildir. Bir diriliş, bir kıyam, bir kuruluştur. Nitekim bir Anadolu Selçuklu, bir Cihan İmparatorluğu olan Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına sebep olmuştur. Malazgirt, aynı zamanda bin yıldır süren farklı etnik kökenden gelen Müslümanların toplumsal sözleşmesidir.

Hakikati yüceltmek adına verilen şanlı mücadeleler ile bizlere emanet bırakılan bu cennet vatanı korumak ve sonraki nesillere bağımsız, hür ve müreffeh bir ülke bırakmak tarihin boynumuza yüklediği ağır ve kaçınılmaz bir sorumluluktur.

Bingöl'de 17 Eylül Salı Günü Planlı Elektrik Kesintisi Bingöl'de 17 Eylül Salı Günü Planlı Elektrik Kesintisi

Aziz milletimiz büyük bir kültür ve medeniyet bilinciyle bu sorumluluklarına sahip çıkarak bir yandan hakkın, adaletin, merhametin yanında olduğunu göstermekte diğer yandan yüzüncü yılını geride bırakan Cumhuriyetimizin yıldızını yüceltmeye devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın müstesna komutanlarından biri olan Sultan Alparslan’ı ve Anadolu’ya hayat aşılayan büyük ordusunun her bir kahramanını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Nazlı hilalimizin Anadolu şafaklarında özgürce dalgalandığı birlik ve beraberlik, barış ve huzur içinde nice bin yıllar diliyorum.”

(Haber Merkezi)