2025 Bütçe Kanunu Teklifi Meclis'te 2025 Bütçe Kanunu Teklifi Meclis'te

Yedisu Kaymakamlığı ve Yedisu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen festivale, Vali V. Malik Çalışır, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kaymakamlar, Bingöl Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Abdurrahman Gül, BİNTSO Başkanı Kadir Çintay, kurum amirleri, il içi ve dışından gelen misafirler ile ilçe sakinleri katılım gösterdi.

Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen festivalde, ünü Türkiye sınırlarını aşan Coğrafi İşaretli Yedisu Horoz Fasulyesi ve Avrupa Birliği onaylı Coğrafi İşaretli Bingöl Balı, farklı temalarda tasarlanmış otantik stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yedisu Belediye Başkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen festivalde, selamlama konuşmasını yapan Vali V. Malik Çalışır: ‘‘Bu toprakların sunduğu nimetleri yine bu toprakların insanı ile buluşturan festivalimizin Coğrafi İşaretli Fasulyemize ve AB tescilli Balımıza ‘üretim, tanıtım, pazar ve katma değer oluşturmak’ adına büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Yedisu 2. Geleneksel Horoz Kuru Fasulye ve Bal Festivali’, sanatçı Mahmut Tuncer'in seslendirdiği güzel halk türküleri eşliğinde, Solhan Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin yöresel dans gösterileriyle ve Horoz Kuru Fasulye ikramıyla tamamlandı.