Bingöl Baro Başkanlığı hizmet binasının açılışında konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, “Yüzlerce stajyer meslektaşımız bu binadan aldıkları nitelikli staj eğitimlerinden sonra hukuka, ahlaka mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacaklarına, namusları ve vicdanları üzerine ant içerek ayrılacaklar ve başta Bingöllü yurttaşlarımınız olmak üzere tüm Türkiye'de hak arayan yurttaşlarımızın hak savunuculuğunu üstlenecekler. O nedenle bu bina sadece avukatlar için değil, yurttaşların adalete erişimi bakımından da önem arz etmektedir” ifadelerini kullanarak, yapımda emeği geçenlere teşekkür etti.

VALİ USTA: HAK VE ADALET DÜNYASINDA DAHA AKTİF VE OYUN KURUCU OLMAMIZ GEREKİYOR

Açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta ise, Bingöl Barosu Hizmet Binasının Bingöl’e ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diledi.

Vali Usta, şunları söyledi; “Yeni hizmet binamız, haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime dönük olursa olsun; din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın hakkı üstün tutmaya, mağdurun yanında yer almaya ve meslek onuruna uygun davranmaya ant içerek mesleğe başlamış tüm avukatlarımıza hayırlı olsun.

Gecikmiş de olsak bugün Bingöl’ümüz için bir eksiği gideriyoruz. Son derece modern bir yapı ile adalet mekanizmasının savunma ayağını güçlendiriyoruz. Ancak programa sadece bir hizmet binası açılışı olarak bakmıyoruz. Bu binada sayısız hukukçu, vatandaşlarımızın hak arama hürriyetlerinin korunmasında savunma hakkını temsilen yer alacaktır inşallah.

Teknoloji, küreselleşme, üretim ilişkileri, yapay zeka, göç ve göçmenler gibi uluslararası karşılığı olan yoğun ilişkilerin önümüze getirdiği ve her gün kendisini güncelleyen farklı sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle, akıl ve ahlak gibi temel parametrelerle hukuk nosyonunu temellendiren bizlerin hak ve adalet dünyasında daha aktif ve oyun kurucu olmamız gerekiyor.

Hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için emek veren avukatlarımızı ve baroları bundan dolayı yargı sisteminin ayrılmaz birer parçası olarak görüyoruz. Bu anlamda çalışacakları mekanların da altyapısı güçlü, modern tesisler olmasını önemsiyoruz. 

Hak arayışı, hak savunusu ve tüm bunların hukuki bir karara dönüştürülmesi gerçekten hassas süreçler. Avukatlık mesleği de bundan dolayı zahmetli ve hassas bir meslek. Bu nedenle bizler, avukatlarımızın başarısını yargının başarısı ve haklının başarısı olarak değerlendiriyoruz.

Konya'daki Su Kesintileri Asgariye İndirgenecek Konya'daki Su Kesintileri Asgariye İndirgenecek

Bu duygularla; avukatlarımızın çalışmalarına katkı sağlayacak, eğitimlerini gerçekleştirecek, mesleki dayanışmalarını pekiştirecek yeni hizmet binasının hukuk camiasına, Bingöl Baromuza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor;

Savunma hakkının daha da güçlendiği ve adalete erişimin daha da kolaylaştığı ‘Türkiye Yüzyılı” hedefiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Abdulkadir BEĞSARI