Bingöl Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle tespit edilen 33 metruk yapının sahipleri için yasal süreç başlatıldı! 30 gün sonunda güvenlik önlemlerinin alınmadığı tespit edilen yapılar, belediye ekiplerince yıkılacak.

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent merkezinde yürütülen çalışmalar neticesinde, güvenlik ve asayiş açısından tehlike arz ettiği tespit edilen 33 kullanılmayan metruk yapı raporlandı.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Bahçelievler, Kültür, Selahaddin Eyyubi, Simani ve Yeşilyurt mahallelerinde tespit edilen metruk yapıların, sahipleri tarafından güvenli hale getirilmesi ya da yıkılması için yasal süreç başlatıldı.
Çalışma kapsamında hak sahiplerine tebligatlar yapılacak, 30 gün içerisinde önlemlerin alınmadığı tespit edilen yapılar yıkılarak, masrafları yüzde 20 fazlasıyla sahiplerinden tahsil edilecek. Metruk yapıların sahiplerine yapılan tebligatların yanı sıra, metruk yapıların açık adresleri, ada ve parsel bilgileri Bingöl Belediyesi resmi internet sitesinde de ilan edildi. 

BELEDİYE’DEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Bingöl Belediyesi, tespit çalışması yapılan metruk yapılarda güvenlik önlemi alınması veya yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi için hak sahiplerine duyarlılık çağrısında bulundu. 
Açıklamada, “Belirtilen süre içerisinde gerekli tedbirleri almamanız durumunda yıkım veya güvenli hale getirme işlemleri, Belediyemiz tarafından yapılacak ve masraflar yüzde 20 fazlasıyla tarafınıza yansıtılacaktır. Bu sürecin titizlikle takip edilmesi, hem kendi güvenliğiniz hem de çevreniz için büyük önem taşımaktadır. Lütfen gerekli önlemleri zamanında alın! Sorularınız veya yardıma ihtiyaç duyduğunuz konularda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne müracaat edebilirsiniz” denildi.

Ticaret'ten 327 Milyonluk 'Fahiş Fiyat' Cezası! Ticaret'ten 327 Milyonluk 'Fahiş Fiyat' Cezası!

KAYNAK: EROL YILMAZ

Kaynak: EROL YILMAZ