Kaymakam Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu Kaymakam Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu

Bingöl'de 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, okul çevrelerinde çocuk ve gençlerin güvenliğini sağlamak, suç ve şiddet olaylarını önlemek, uyuşturucu gibi yasadışı maddelerin okullara girişini engellemek ve genel olarak okul ortamının güvenli olmasına katkıda bulunmak için İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan başkanlığında il emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. 
İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, il genelindeki okullarda alınacak tedbirler gözden geçirildi. Toplantıda, yaya devriye görevlileri ve ekip araçlarının sıklıkla devriye görevini okul çevrelerinde uygulamaları ayrıca park-bahçe denetimlerinde duyarlı olmaları hususu ele alındı. 
Öğrencilerin güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkış yapmaları konusunda görevlendirmeler yapılarak okul çevrelerinde yapılacak denetimlerin kapsamı da çevredeki parklar, kafeler ve benzeri alanlar olacak şekilde genişletildi. 
İl genelindeki okul müdürleri ile İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personelin her an iletişiminin sağlanması amacıyla da her okula özel görevlendirmeler plânlandı. 
Okul çevresindeki güvenlik önlemlerini ve öğrencilerin daha güvenli bir öğrenim ortamında bulunmalarını sağlamaya yönelik çalışmaların okulların açılmasıyla başlayacağı kaydedildi.

Kaynak: BİNGÖL İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ