GÜNDEM

Bingöl’de 3 Şüpheli Yakalandı

Bingöl’de jandarma ekipleri, dolandırıcılık ve kasten yaralama suçlarından aranan 3 şüpheliyi yakalandı.

Abone Ol

Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından 5-6 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda aranan şahıslar yakalandı. Operasyon kapsamında Genç İlçesi'nde, Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi, Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi suçundan arama kaydı olan bir kişi ve şüpheli bir araçta yapılan aramada bir adet av tüfeği ile 6 adet fişek ele geçirilmesi sonucu M.İ. isimli şahıs gözaltına alındı.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada:

“Bingöl valiliği tarafından yapılan açıklamada: Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı; JASAT, TEM.Ş.Md.lüğü, KOM.Ş.M.dlüğü Merkez İlçe J.K.lığı ve Genç İlçe J.K.lığı unsurlarınca, 5-6 Ekim 2024 tarihleri arasında aranan şahıslarin yakalanmasına yönelik yapılan titiz çalışmalar sonucunda; Genç İlçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen faaliyetlerde Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs, Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi suçundan arama kaydı bulunan (1) şahıs ve şüpheli bir araç içerisinde yapılan aramada ise (1) adet av tüfeği ve (6) adet fişek ele geçirilerek M.İ. isimli şüpheli şahıs hakkında 2521 sayılı Kanuna muhalefet suçundan idari para cezası uygulanmıştır.

·Merkez İlçesinde ise Kasten Yaralama suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş cezası bulunan (1) şahıs olmak üzere toplamda (3) şüpheli şahıs icra edilen operasyonlarda yakalanmış olup, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda gözaltına alınarak adli işlemlere başlanılmıştır.

Adli İşlemleri tamamlanan Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Kasten Yaralama suçundan yakalanan (2) şahıs Elazığ T Tipi Caza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik görev etkinliğini artırmak için mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.” İfadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ