Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Filistin'de ve Gazze'de yaşanan drama sessiz kalamadıklarını belirterek, Bingöl merkezde açılan anaokuluna "Gazze Sevgi Anaokulu" ismini verdiklerini duyurdu. Vali Usta, Türkiye’de bu tarz bir örneğin olmadığını, olsa bile ilklerden biri olduklarını ifade etti.

Ticaret'ten 327 Milyonluk 'Fahiş Fiyat' Cezası! Ticaret'ten 327 Milyonluk 'Fahiş Fiyat' Cezası!

Ayrıca, Gazze'de yaşanan dramı dillendiren şairlerin seslerinin duyulmasını istediklerini belirten Vali Usta, Türkiye’nin dört bir yanından 13’ü Bingöl’den, 45’i ise diğer illerden olmak üzere toplamda 58 şairin, mazlum Filistin için duygularını ifade eden şiirlerini Bingöl Valiliğine teslim ettiğini söyledi. Bu şiirler, "Bağrımdaki Sızı" adıyla bir antoloji kitabında toplandı ve Valilik tarafından yayımlandı.

Vali Usta, bu çalışmaları yürüten İl Kültür ve Turizm, Milli Eğitim Müdürleri ile İl Müftüsüne ve şiirlerini herhangi bir bedel ve telif talep etmeksizin paylaşan şairlere teşekkürlerini iletti. Bingöl Valiliği olarak amaçlarının bu zulmü durdurmak ve zalimin yaktığı ateşe su dökmek olduğunu belirten Vali Usta, İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali taraflarını belli etmek istediklerini vurguladı.

HABER MERKEZİ