Adana Ceyhan'da Feci Kaza: 4 Ölü Adana Ceyhan'da Feci Kaza: 4 Ölü

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammed İnan İşlek, yaptığı açıklamada, kütüphane faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.
Bingöl’ün yeni kütüphanesinin 2024 yılı başından itibaren hizmet vermeye başladığını belirten İşlek, şu bilgileri verdi; “Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren halk kütüphaneleri, halkın kütüphane ile ilişkilerini artırarak okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlardır.
Bingöl İl Halk Kütüphanesi 2024 yılı başından itibaren yeni ve modern hizmet binasında okuyucu hizmeti vermeye başlamıştır. Başladığı tarihten itibaren 70 bin okuyucuya kütüphanecilik hizmet vermiştir.
Bingöl İl Halk 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde 65.000 kitap, her yıl aboneliği değişen 100 adet güncel dergi, 0-3 yaş bebek ve çocuk bölümü, görme engelliler bölümü, atölyeler, kent arşivi, 750 kişilik sessiz ders çalışma kapasitesi vb. mevcuttur. Ayrıca kullanıcılarımıza sınırsız ve ücretsiz internet hizmeti verilmektedir.
Düzenli olarak okumanın; kelime dağarcığının geliştirdiği, empati yeteneğinin artırdığı, zeka kapasitesinin artırdığı, bilgi ve kültür seviyesinin artırdığı, odaklanmayı ve öğrenmeyi kolaylaştırdığı husussunda çok fazla araştırma ile teyit edilmiştir.
2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının bittiği bu dönemde özellikle öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve toplumun her kesimini 26.150 üyesi olan kütüphane ailesinin yeni üyeleri olmaya, kütüphanede zaman geçirmeleri ve kütüphaneye üyelikleriyle ücretsiz kitap ödünç hizmeti almaya davet ediyoruz.”
(Haber Merkezi)