Adana Ceyhan'da Feci Kaza: 4 Ölü Adana Ceyhan'da Feci Kaza: 4 Ölü

Bingöl Turizm Master Plânı Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsa Gülgür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) İl Koordinatörü İsa Telimen, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü ve ilgili temsilciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Usta, Bingöl’de 2024-2044 yılları arasında turizm sektörünün canlandırılması ve Bingöl’ün tarihi, doğal, kültürel ve kış turizmi dinamiklerinin harekete geçirilmesi amacıyla plânlamaların yapıldığını belirterek “Bingöl’ün turizm potansiyelinin son derece yüksek olduğunun farkındayız. Bu nedenle Bingöl Turizm Master Plânı’nı oluşturduk. Bu alanda kullanılacak çeşitli kaynakları değerlendirerek Bingöl’de önemli tarihi ve tabii güzellikleri ile turist çeken noktaların potansiyelini arttıracağız İnşallah” dedi.
Toplantıda sinevizyon eşliğinde yapılan sunumda Bingöl İli Turizmine Genel Bakış, Bingöl İlinin Dijital Platformlarda Varlığı, Bingöl İlinin Turizm Faaliyetleri, Bingöl İlinin Turizm Açısından Karakteristik Özellikleri ve Bingöl Turizm Altyapısı konu başlıkları altında bilgilendirmeler yapıldı.
HABER MERKEZİ