Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan anız yangınında 12 kişi hayatını kaybetti. Yangında 78 kişi de yaralandı. Alevler arasında kalan çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan da telef oldu.

Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü ve çevre köyleri tehdit etti. Olayın ardından Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin koordineli müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınabildi.

CAN KAYBI 12 OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin arasındaki anız yangınında hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini bildirdi.

Koca sosyal medyadan açıklama yaparak şunları kaydetti: “Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.”

HABER MERKEZİ