Genç İlçesinde 1990’lı yıllarda yapılan ancak günümüz şartlarında ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelen kapalı spor salonunu, 2021 Kasım ayında yıkıldı. Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Bingöl ziyaretinde ‘yapacağız’ dediği bin 500 kişilik modern kapalı spor salonu için aradan geçen 3 yıllık süre zarfında herhangi bir gelişme sağlanamaması ilçe kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

BAKAN KASAPOĞLU SÖZ VERMİŞTİ

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bingöl ziyaretinde “İnşallah çok kısa zamanda ihale sürecini gerçekleştirerek Genç ilçesine çok modern ve bin 500 kişilik bir spor salonu yapacağız. Bu salonumuzda A’dan Z’ye tüm sportif faaliyetler yürütebilecek. Ayrıca Genç ilçemizde 3 mahallemizde çocuklarımız için semt sahaları inşa edeceğiz. Genç ilçemizde faaliyet yürüten rafting takımımıza da destek olacağız ve Murat Nehrini değerlendirmek için çeşitli projeler yaparak rafting şampiyonasının bir ayağını da inşallah Genç’te düzenleyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

GENÇLERİN SPOR YAPABİLECEĞİ ALAN YOK

Genç İlçesinde nüfusun büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu ifade eden vatandaşlar, gençlerin boş zamanlarında spor yapabilecekleri kompleksten mahrum kalmalarının ilgili kurumların ilgisizliğinden kaynaklandığını ifade ettiler.

İlgili kurumdakilerin gereksiz yere koltuk işgal ettiklerini ifade eden vatandaşlar; “Genç ilçesinin nüfusunun büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Bu gençlerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirebilecekleri bir kompleksleri yok maalesef. Gençlerimiz boş zamanlarını spor yapacakları yerde ya çeper altlarında kötü alışkanlıklara bulaşıyor ya da oyun salonlarında soluğu alıyor. Yıllardır süren bu durum karşısında sorunu kendine dert edinecek ilgili bürokrasiden de yoksunuz maalesef. Gereksiz yere boş koltuk işgal edenler bu konuda en ufak bir inisiyatif almış olsalardı şimdiye kadar bu salon çoktan yapılıp tamamlanmıştı. Yurdun her noktasına yapılan sayısız sportif yatırımlardan bizlerin mahrum kalmasının yegane nedeni gereksiz yere koltuk işgal eden ilgili kurum amirleridir” dedi.

Bingöl Genç Merkezli Deprem Meydana Geldi Bingöl Genç Merkezli Deprem Meydana Geldi

(Haber Merkezi)