BİLİM-TEKNOLOJİ

Yılmaz’dan ‘Savunma Sanayii’ Vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye’nin savunma sanayiindeki başarısının yetkin insan kaynağına dayalı olduğunu söyledi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da düzenlenen Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’ne katıldı.             

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen zirveye katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yaptığı değerlendirmede, “Günümüzde teknolojik gelişmeler, ülkelerin güvenlik ve ekonomik gücünü belirleyen en önemli unsurlardan biri. Bu bağlamda, yüksek teknolojiyi kullanarak yerli ve milli üretim hedeflerimize ulaşma çabamız her zamankinden daha büyük bir öneme sahip” dedi.

Türkiye’nin savunma sanayiindeki başarısının, yetkin insan kaynağına dayandığına vurgu yapan Yılmaz, TEKNOFEST, DENEYAP Atölyeleri ve Savunma Sanayii Akademisi gibi projelerin bu alanda büyük katkılar sunduğuna işaret etti.  

Yılmaz, “Mühendislik, bilgisayar bilimleri ve yapay zekâ gibi alanlarda uzmanlaşmanın yanı sıra gençlerimize yönelik yetenek geliştirme programlarının da büyük önem taşıdığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zirvenin, Türkiye’nin savunma sanayisindeki liderlik konumunu daha da güçlendireceğine inandığını belirten Yılmaz, savunma sanayiindeki başarıların diğer sektörlere de yansıyarak ülkenin küresel rekabet gücünü artıracağını belirterek “Tüm bu adımlarla, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek, yenilikçi düşünebilen bir insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ