Orman Genel Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, gençlerin çevre duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak orman temizliği etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik, 20 Ekim 2024 Pazar günü saat 11.00’de başlayacak ve Türkiye genelinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenene ormanlık alanlarında gerçekleşecek. Orman Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Geniş bir gönüllü katılımının beklendiği etkinlikte, gençler ve doğaseverler, ormanlardaki atıkları toplayarak doğanın korunmasına katkı sunacak. Toplanan atıklar uygun şekilde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Orman Genel Müdürlüğü olarak, düzenleyeceğimiz  etkinlikle  çevre bilincini pekiştirmeyi ve gençlerin çevreye karşı duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz. Tüm yeşil vatan sevdalılarını etkinliğimize bekliyoruz” denildi.

Etkinlikler kapsamında Bingöl’de de, Bingöl-Elazığ Karayolu güzergâhı şehir mezarlığı karşısında bulunan ormanlık alanda çevre temizliği yapılacak.

Öğrencilere Gıda Hakkı ve Tasarrufu Anlatıldı Öğrencilere Gıda Hakkı ve Tasarrufu Anlatıldı

(Haber Merkezi)