Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, Temmuz’da asgari ücrete zam var mı? Yeni Zamlı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Bakan Işıkhan yanıtladı! Detaylar haberimizde…

Asgari Ücretle İlgili Ara Zam Gündemde Değil

Asgari ücretliler için merak konusu olan ara zam beklentisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından cevaplandı. Daha önce de gündeme gelen ara zam konusuna açıklık getiren Bakan Işıkhan, mevcut şartlarda asgari ücrete ek bir zam yapılması düşünülmediğini ifade etti.

Aralık Ayında Yeniden Değerlendirme Yapılacak

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, asgari ücret ile ilgili olarak Aralık ayında işçi ve işveren temsilcileri ile birlikte yeniden bir araya gelineceğini belirtti. Bu toplantıda ekonomik veriler ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurularak 2025 yılı asgari ücret tutarı belirlenecek.

Asgari Ücretliler Temmuz Zammını Bekliyordu

2024 yılı başında yapılan asgari ücret zammından sonra Temmuz ayında hayat pahalılığına bağlı olarak ek bir zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Gerekçe olarak ise son dönemde yaşanan enflasyonun alım gücünü düşürmesi gösteriliyordu. Ancak Bakan Işıkhan'ın açıklaması ile birlikte asgari ücretin yılın kalanında aynı seviyede kalacağı kesinleşti.

Model fabrikaların sayısı 15'e çıkacak Model fabrikaların sayısı 15'e çıkacak

HABER MERKEZİ