Bingöl şehir merkezinde geçen yıllarda birkaç yolu genişleten Bingöl Belediyesi, mahalleleri kaderine terk etmiş durumda. Mahalle yolları çukurlar ve bozulan parke taşları nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, Bingöl Belediyesi sorunlara karşı duyarsız kalıyor, yolların yapılması için gerekli hassasiyeti göstermiyor.

BELEDİYE HÂLÂ KIŞ UYKUSUNDA!

Kış aylarının bitmesinin üzerinden 3 ay, seçimlerin bitmesinin üzerinden 2 ay geçmesine ve yaz aylarına girmemize rağmen Bingöl Belediyesi, bozuk yolların yapılması için hiçbir çalışma yürütmüyor.
Özellikle Kültür Kavşağı’ndan Kültür Mahallesi’ne, oradan da Bingöl-Diyarbakır Çevre Yolu’na da bağlantı sağlayan Bağdüzü Caddesi’nde oluşan çökmeler, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Cadde üzerindeki yollar çökerken, kanalizasyon kapakları ise, araçların lastiklerine zarar verebilecek düzeyde bozulmuş durumda. Mahallede Kültür TOKİ konutlarının bitiminde kazılan yollar bir yılı aşkın süredir yapılmazken, mahalle halkı Bingöl Belediyesinin kış uykusundan uyanarak gerekli çalışmaları başlatmasını bekliyor.
(Haber Merkezi)