Çölyak Hastalarına Bingöl ve Burdur’da Destek Projesi

Çölyak hastalığı, ince bağırsakta hasar oluşturan ve besinlerin emilimini engelleyen ciddi bir sindirim sistemi hastalığı olarak biliniyor. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan glüten proteini, çölyak hastalarının uzak durması gereken temel madde olarak dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu hastalığın tek tedavisinin ömür boyu glütensiz diyet olduğunu belirterek, hastaların tükettikleri gıdaların içeriğine dikkat etmeleri gerektiğini özellikle vurguluyor. Bingöl ve Burdur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun kaynaklarıyla yürütülen destekleme projesi kapsamında çölyak hastalarına destek sağlanan pilot iller arasında yer alıyor. Bu kapsamda Bingöl ve Burdur’da yaşayan ihtiyaç sahibi çölyak hastaları için yaklaşık 1 milyon 100 bin TL kaynak ayrıldı.

Bingöl’de 114 Çölyak Hastasına Glütensiz Ekmek Dağıtıldı

Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına aktarılan 630 bin TL kaynakla, bugüne kadar 114 çölyak hastası ihtiyaç sahibi vatandaşa glütensiz ekmekler ulaştırıldı. Proje, Bingöl İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğü ve Çölyak Derneği’nin paydaşlığıyla sürdürülmeye devam ediyor.

Burdur’da Çölyak Hastalarına Özel Diyet Listesi

Burdur’da ise çölyak hastası olduğu belirlenen 22 ihtiyaç sahibi vatandaşa, diyetisyenler tarafından hazırlanan özel diyet listesi doğrultusunda glütensiz ürünler sağlanıyor. Bu kapsamda, 4’ü çocuk olmak üzere çölyak hastalarına özel olarak hazırlanan ürünler ulaştırılmaya devam edecek.

Kuzey ve Doğu Kesimlerde Yağış Bekleniyor Kuzey ve Doğu Kesimlerde Yağış Bekleniyor

STAJYER MUHABİR:HASRET DAYANIR

Whatsapp Image 2024 10 19 At 16.42.03