Bingöl merkeze bağlı Garip Köyü yolunda tonlarca patates ve karpuz, plakası belirlenemeyen bir tır tarafından döküldü. Garip Köprüsü'nün yanındaki alana önceki gece dökülen tonlarca patates ve karpuzun kim tarafından ve neden döküldüğü ise merak ediliyor. 
Konu hakkında görüştüğümüz Garip Köyü Muhtarı Lütfü Karınço, önceki gece saat 21.00-22.30 dolaylarında Garip Köprüsü mevkiinde bir tırın görüldüğünü ancak plakasının tespit edilemediğini belirtti. Konuyu karakolla paylaştıklarını belirten Muhtar Karınço, tonlarca

Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı... Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı...

patates ve karpuzun bölgeden kaldırılması için İl Özel İdaresi'ne başvurduklarını dile getirdi. 

200 ÇUVAL PATATES VE 20 TON KARPUZUN KALDIRILMASI İÇİN TALEPTE BULUNDUK

Muhtar Karınço, "Garip Köprüsü mevkiindeki boş alana önceki gece 21.00-22.30 dolaylarında bir tırın malzemeleri döktüğünü görenler olmuş ancak plakasını alamamışlar. Çürümeye yüz tutmuş yaklaşık 200 çuval patates ve 20 ton civarı karpuz, köy yolumuzun üzerindeki Garip Köprüsü mevkiine dökülmüş. Patates ve karpuzların çürümeye başladığı için buraya döküldüğünü düşünüyoruz. Bir tır dolusu çöp buraya dökülmüş ve ortada büyük bir çevre kirliliği oluşturuyor. Yaz sıcaklarıyla birlikte bölgede koku ve sineklere yol açacak bu görüntüden kurtulmak için İl Özel İdaresi'ne başvurduk. Bu kötü görüntünün kaldırılmasını bekliyoruz. Patates ve karpuzları kimlerin döktüğünün tespit edilmesi için de bölgedeki kamera kayıtlarının incelenmesi için karakola başvuruda bulunduk" dedi. 
EROL YILMAZ