Bingöl Ilıcalar Belediye Başkanı Eşref Varol dün Yeniden Refah Partisi’nden 5 Belediye Meclis Üyesiyle birlikte istifa ettiğini duyurmuştu.

İstifanın ardından Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, açıklama yaptı. Hatısaru, partinin ana hedefinin milletin manevi ve maddi kalkınmasını sağlamak ve ülkemizin önderliğinde insanlığın kurtuluşu için gerekli adımları atmak olduğunu ifade etti.

Hatısaru, partinin kısa sürede Türkiye'nin üçüncü büyük partisi konumuna geldiğini belirterek, yapılan anketlerde oy oranlarının artış gösterdiğini vurguladı. Son günlerde yaşanan istifaların ardından, bu adımların gerekçelerinin sorgulanması gerektiğini belirtti. İstifa edenlerin seçim sonrası partinin etkinliklerine katılmadığını ve olumlu geri dönüşlerde bulunmadığını ifade eden Hatısaru, bu kişilerin “gördüğümüz lüzum üzerine” istifa ettiklerini söylemesini eleştirdi.

Hatısaru açıklamasında şunları kaydetti:

“ Partimizin kuruluş tarihi 23 Kasım 2018 olmasına rağmen kısa sürede partimize gün begün katılımlarla, üyesi en çok olan Türkiye'nin üçüncü büyük partisi konumuna geldiğini verilerle görmekteyiz. Anketlerde bizlere 2023 Yılı Milletvekili seçimlerinde 0,8 oy oranı pay biçenlere 2,86 ile cevap verdiğimizi ve yine yapılan 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde 6,98 oy oranımızla Türkiye'nin üçüncü büyük parti konumuna geldiğimizi belirtmekte fayda vardır. Bugün ise iktidara yakın anket firmalarında Yeniden Refah Partimize biçilen oy oranı %6 ile %7 civarıdır. 0,8 oy oranı biçenler 2,86 ile cevabını almışsa, %6 oy oranı biçenler bugün bizlerin yaptırdığı anketlerde %12 %13 civarında oy oranımızı görmekteler.”

Bursa’da Tarım Ne Kadar Ön Plânda? Bursa’da Tarım Ne Kadar Ön Plânda?

Son zamanlarda partimizle alakalı istifalar olduğu görülmektedir. Yapılan açıklamalar sosyal medyalar üzerinden “Gördüğümüz lüzum üzerine” ile başlar ve gider. Peki gördüğünüz lüzumlar nelerdir? Seçimi kazandıktan sonra partimizin hangi Divan toplantısına katıldınız? Partimizle alakalı yapılan istişarelere ne zaman iştirak ettiniz? Hangi telefonlarımıza olumlu geri dönüşler yaptınız? Bu halka anlatacak hangi lüzumunuz var?

Yeniden Refah Partimizi Bir Merdiven Olarak Kullanıldı!

 “Seçim çalışmalarında ise; bizler herkesime kucak açan, amaç memleket sevdası deyip her sorunu kendine dert edinen, taş üstüne taş koyması için çalışmalar yapılmasına vesile olan bir parti amacındayız. Partimizin logosunu Başak'ın ve Hilalin önemini halkımıza anlatıp ve Merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan hocamızın Türkiye ile alakalı geçmişte neler yaptığının altı çizilerek anlatılarak, halkımızın da geçmişini iyi bildiği partimize teveccühlerini gösterdiğini ve benim oyum Sayın Erbakan’adır dediğini görmekteydik. Partimizde hizmet etmek amacıyla aday olup kazanan adaylarımızın daha sonra istifa edip başka partilere geçmesini kendi görüşüne mensup partilerinin logosunu halkımıza anlatmayı güç bilip ve kazanamayacaklarını anladıkları için Yeniden Refah Partimizi bir merdiven olarak kullandıklarını anlıyor ve arkalarına sığındıkları tek söz “Halkımızla olan istişareler sonucu istifa etme kararı aldık.” Peki bu halk kim? Oy isterken bu halka Yeniden Refah Partisi vurgusu yapılmadı mı? Bu halk sizlere oy verirken Yeniden Refah Partisi çatısı altında hizmet etmenizi bekledi mi? Oy kullanan halkımız sizin şahsınızın yanında partimize gönül veren, başka partilere gönül verip Yeniden Refah Partisinin kazanmasına vesile olan bu halkın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Peki ya gönüllü olarak gece vakitlerine kadar sizlerin kazanması için kendi ailesinden ödün verip broşürler dağıtan partili gönüllerimizin haklarını nasıl ödeyeceksiniz? Derviş ile Kuş’un hayat hikayesini okumanızı tavsiye eder, hayırlı günler dilerim.”

HABER MERKEZİ