GÜNDEM

Bingöl’de Koruma Altındaki Bitkiyi Topladılar, Milyonluk Ceza Yediler

Bingöl’de Jandarma ekipleri tarafından 8 kilo 250 gram salep soğanı ile yakalanan 3 şahısa 1 milyon 161 bin lira para cezası kesildi.

Abone Ol

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ‘Nesli Tükenmekte Olan Yabani Bitki ve Hayvan Türlerinin Korunması’na yönelik yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde nesli koruma altındaki endemik bir tür olan 8 kilo 250 gram salep soğanı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak yakalanan 3 şahısa toplam 1 milyon 161 bin 423 lira para cezası uygulandı. 
Bingöl Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca, ‘Nesli Tükenmekte Olan Yabani Bitki ve Hayvan Türlerinin Korunması’na yönelik yürütülen istihbari çalışmalar kapsamında, nesli koruma altında ve endemik bir tür olan Salep Soğanı bitkisinin yasadışı olarak Karlıova ilçesi Kargapazarı Köyü’nde toplandığı ihbarının alınması üzerine E.S.,  F.S. ve  İ.K. isimli şahıslar 8 kilo 250 gram Salep Soğanı bitkisi ile birlikte yakalanmıştır.
Konu ile ilgili Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bilgi verilmiş olup, şüpheli E.S., F.S. ve İ.K. isimli şahıslar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu hükümleri doğrultusunda toplamda 1 milyon 161 bin 423 lira para cezası kesilmiştir.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı olarak, sorumluluk bölgemizde huzur ve güven ortamının tesisi ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik emniyet ve asayiş hizmetlerine aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edeceğiz” denildi. 
HABER MERKEZİ