Bingöl'de mevcut Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yetersiz kalması üzerine 2017 yılında yeni bir hastane yapımı gündeme getirildi.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2020 yılında yaptığı bir açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa şehir hastaneleri dışında şehir hastaneleri niteliğinde olmak üzere Batman'a 500 yataklı, Bingöl'e 500 yataklı, Kars'a 500 yataklı, Muş'a 500 yataklı hastanelerimizde 2023 yılına kadar tamamlanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Hastane 2026 yılında tamamlanacak!

 Ancak, 2023 yılında tamamlanması planlanan hastanenin yapımına 2023 yılında başlandı ve hastane, planlanandan üç yıl sonra, yani 2026 yılında tamamlanacak.

7 Şubat 2024 tarihinde Bingöl’e gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Bingöl Valiliğini ziyaret ederek, Vali Ahmet Hamdi Usta ile birlikte 2023 yılında yapım çalışmalarına başlanan Bingöl Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunmuştu.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ise, “İlimizde bulunan Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Huzeyfe Yılmaz ile birlikte yapımı devam eden ve 2026 yılı ilk 3 ayında hizmete alınması planlanan 500 yataklı Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunduk” dedi.

Ancak her geçen gün Bingöl’de sağlık sektörünün sekteye uğramasıyla vatandaşların dayanacak gücü kalmadı,  vatandaş hastalarını çevre illere götürmekten ve muayene olamamaktan oldukça sıkılmış durumda! Bu nedenle vatandaşlar sağlık hizmetlerine daha hızlı erişim için yeni hastanenin tamamlanmasını bekliyor.

HABER: EYLEM ÖZEN