Brezilya'da Cascavel kentinden Guarulhos'a giden Voepass Hava Yollarına ait ATR-72 tipi uçak, 58 yolcu ve 4 mürettebat ile Sao Paulo'nun kuzeyindeki Vinhedo kentinde yerleşim yerine çakıldı. Brezilya basınında çıkan haberlerde, uçaktan sağ kurtulan olmadığı belirtildi.

UÇAK KENDİ EKSENİNDE DÖNEREK DÜŞTÜ

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın kendi ekseninde dönerek dikey şekilde düştüğü görülüyor. Kaza yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin, uçağın alev aldığını belirttiği görüntüler de dikkat çekti. Voepass şirketi, uçakta toplam 62 kişinin bulunduğunu doğruladı.

BREZİLYA HAVA KUVVETLERİ VE KURTARMA EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Yetkililer, Brezilya Hava Kuvvetlerine bağlı destek ekiplerinin kaza bölgesine doğru hareket ettiğini duyurdu. Vinhedo'da yaşanan bu trajik olay, ülke genelinde büyük bir üzüntüye neden oldu.

BREZİLYA DEVLET BAŞKANI LULA DA SİLVA'DAN AÇIKLAMA

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, kazanın ardından yaptığı açıklamada, "Herkesin ayağa kalkmasını ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmasını rica ediyorum. Çünkü Sao Paulo'daki Vinhedo şehrinde 58 yolcu ve 4 mürettebat bulunan bir uçak düştü ve görünüşe göre hepsi hayatını kaybetti" dedi.

Başkan Lula da Silva, hayatını kaybeden vatandaşlar için ülkede üç günlük yas ilan ettiğini duyurdu. Bu acı olay, Brezilya'da derin bir üzüntü ve yas atmosferi oluşturdu.

KAYNAK:NTV

Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı... Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı...