Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2023-2024 sezonunda Bingöl’ü, 12 Bingölspor ve Yeni Genç Murat temsil etti. Önümüzdeki sezon ise, BAL’da Bingöl’ü sadece 1 takım temsil edecek.
Ligi ikinci sırada bitiren 12 Bingölspor ile Bingöl 1. Amatör Lig Şampiyonu Büyük Bingölspor’un, Cumartesi günü saat 14.00’da baraj maçı oynaması gerekiyordu. Bu maçı alan takım, önümüzdeki sezon Bingöl’ü BAL liginde temsil edecekti ancak Büyük Bingölspor maça çıkmama kararı aldı. 12 Bingölspor, önümüzdeki yıl da Bingöl’ü BAL’da temsil edecek.

BÜYÜK BİNGÖLSPOR’DAN AÇIKLAMA

Büyük Bingölspor, “12 Bingölspor rakibimiz değil takımımızdır” diyerek maça çıkmama kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Geride bıraktığımız Bölgesel Amatör Lig sezonunda rakiplerinden çok masadakiler ile mücadele eden 12 Bingölsporumuzu, onurlu duruşundan ve mücadelesinden dolayı tekrar tebrik ediyoruz. Bu vesileyle 18.05.2024 tarihindeki baraj müsabakasına çıkmayacağız.
Önümüzdeki sezon 12 Bingölsporumuza 3. Lig yolunda başarılar dileriz” denildi.

YENİ GENÇ MURATSPOR AMATÖR LİGE DÜŞTÜ

Yeni Genç Muratspor ise, Bölgesel Amatör Ligi 5. sırada bitirmesine rağmen, önümüzdeki sezon BAL'da Bingöl'ün sadece 1 takımının yer alacak olması nedeniyle amatör lige düştü. 
Fuat OTLAK