Doğu Anadolu Fayı ile Kuzey Anadolu Fayı’nın kesişim noktasında yer alan Bingöl ile birlikte Tunceli için de sık sık deprem uyarıları yapılıyor.
Uzmanlar, Bingöl, Tunceli ve Erzincan bölgesinde 7’nin üzerinde deprem olabileceğini belirtirken, Tunceli’de hazırlıklar hızlı bir şekilde ilerliyor.
Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında, kent merkezi ve diğer tüm ilçelerde konteyner kentler kuruldu, bu alanlara toplamda 1122 konteyner inşa edildi. 
Ayrıca depreme hazırlık çalışmaları kapsamında il genelinde şuana kadar 127 sondaj kuyusu açılırken, Pülümür İlçesi’ndeki ağır hasarlı binaların yıkımının da tamamlandığı belirtildi.

BİNGÖL’DE AĞIR HASARLI YAPILAR HALA YIKILMADI

Bingöl’de yapılan hasar tespit çalışmalarında 3 binin üzerinde yapıda ağır hasar tespit edilirken, bu yapılarda hala insanlar yaşıyor. 

PROF. DR. NACİ GÖRÜR TUNCELİ VALİLİĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bingöl ve Tunceli için sık sık deprem uyarısında bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depreme hazırlık kapsamında yaptıkları çalışmalardan dolayı Tunceli Valiliği’ne teşekkür etti.
Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tunceli Valiliği yerbilimcilerin uyarısı üzerine tüm ili depreme hazırlıyor. Amaç deprem gelmeden hazır olmak ve gelince de afeti minimum zararla geçiştirmek. Bildiğim kadarıyla bu yaklaşım ve uğraş ülkemizde bir ilk. Umarım tüm yerel yönetimler aynı şeyi yapar ve bu suretle deprem dirençli bir ülke yaratırız. Bize düşen Tunceli Valiliği’ne gönülden teşekkür etmek ve bu ülkenin sahibi olarak milletçe bu çalışmaların tüm yurdumuzda başlatılmasını talep etmektir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Belediye başkanlarına da çağrıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, şu uyarılarda bulundu; “Belediye Başkanlarımıza Duyuru: Kimi kentlerimiz deprem açısından çok tehlikeli, kimisi ise görece daha az tehlikeli ama hepsi de öyle veya böyle tehdit altında. Bu ülkemizin tektonik özelliklerinden dolayı böyle. Belediye başkanı olarak kentiniz deprem dirençli olsun istiyorsanız yapacağınız işler şunlar: Kentin ciddi bir mikro-bölgeleme çalışmasını yapmalı ve kentinizin mekan kullanımı, imarı, iskanı, ve tüm fiziksel gelişimini bu çalışmanın verilerine göre planlamalısınız. Kentinizi tehdit eden depremi üretecek fay sistemini bu çalışmaya göre analiz edip eğer bu sistem çalışırsa kente nasıl hasar vereceğini bilimsel olarak araştırmalısınız. Deprem sırasındaki hasar ve can kaybınızı kentinizin şu bileşenlerini analiz ederek bulabilirsiniz: Halk, altyapı, yapı stoku, ekosistem/çevre ve ekonomi. Bu analizler deprem gelmeden önce yapılmalı ve deprem gelirse bu bileşenlerin nasıl zarar göreceği bulunmalıdır. Daha sonra da depremden önce zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalıdır. Unutmayın bir kenti depreme hazırlamak ancak böyle olur. Yoksa sadece bina yenilemekle olmaz. O olsa olsa müteahhitlik projesi, rant projesi olur. Yerel yönetimlerin el değiştirdiği bu süreçte ilgililere önemle duyurulur.”
(Haber Merkezi)

Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu