Merkeze bağlı Ekinyolu-Kervansaray bölgesindeki bir alanda fabrika yapılacak iddiaları üzerine, bölge halkı duruma tepki gösterdi. Kervansarayspor Kulübü Başkanı Nureddin Bulut, iddia edilen yatırımın organize bölgesinde yapılmasının daha uygun olacağını söyledi.

Bulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bulanık Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Bulanık Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

“Ben Kervansaray köyündenim ve köyün imamıyım. 1998 yılında göreve başlarken burada bir amatör takım kurdum, Kervansaray Spor Kulübü. Ondan sonra sadece köyümüzün gençleri değil, bu çevredeki 16 tane köyün gençlerini burada topladık. Amatör takımımızda oynatmaya başladık. Tabii ilk başlarda köyün arka tarafında bir topraklı sahamız vardı. Orada çocukları eğitiyorduk.

Aynı zamanda antrenörüm. Burada bir sosyal tesis kurma hayalim vardı. 2015 yılında köyümüzde bulunan bir arsayı Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne saha yapımı için tahsis ettik ve saha yapımı yatırım programına alındı. Şuanda Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Bey, Feyzi Bey, Zeki Bey’in katkılarıyla bu sahayı kurduk, 2019 yılının sonunda faaliyete geçirdik.

Göltepesi, Çeltiksuyu, Ağaçeli ve Ilıcalar gelip burada antrenan yapıyorlar, top oynuyorlar. Gençlerimiz gelip burada sporlarını yapıyorlar.

Şimdi bu bölgede lastik fabrikası, tavuk fabrikası kurulacağını duyuyoruz. Fabrikaların kurulmak istendiği bölge hem spor sahasına hem de köy yerleşim yerlerine çok yakın. Büyüklerimiz, devletimiz, herkes bizi duyuyor. Biz burada atletizm pistleri, yüzme havuzları, tenis kortu gibi spor tesislerinin yapılmasını ve gençlerimizin geleceğini sporla daha da canlandırmak istiyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)