DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Mecliste düzenlediği basın toplantısında kayyum uygulamasına tepki gösterdi, Bingöl’de ilçe garajının taşınmasının halkı mağdur ettiğini söyledi.
Kayyum uygulamalarını eleştiren Hülakü, belediyelere kayyum atanmasının, halkın iradesini gasp etmek olduğunu ifade etti.

Mersin'den Bingöl'e Ralli Heyecanı Mersin'den Bingöl'e Ralli Heyecanı

“İLÇE VE KÖY GARAJI, İÇİNDEKİ CAMİ İLE BİRLİKTE SATILDI”

İlçe ve köy garajının içindeki cami ile birlikte satıldığını belirten Hülakü, şunları söyledi; “31 Mart 2024’te yeniden seçimi kazan AKP’li Bingöl Belediyesi, halkın malı olan ilçe ve köy garajını, içindeki cami ile birlikte sattı. Biz daha önce de bunu dile getirmiştik, eğer satmamışlarsa, çıkıp biz camiyi satmadık desinler.
Bingöl Belediyesi, bahsettiğim garajın satılmasıyla esnafa ve Bingöl halkına, şehirden uzak bir bölge olan Aşağı Çarşı’da yer göstererek hem esnafı hem de yurttaşları mağdur etmektedir.
Normal şartlarda bir hizmet yapıldığında şehrin gelecek 40-50 yılı göz önünde bulundurulup planlama yapılması gerekirken, maalesef Bingöl’de 6-7 ay sonrasını dahi hesaba katmamışlardır.
6 ay diyorum çünkü bunsan 6 ay sonrası için bir soru soracağım.
Kış mevsiminde çocuklu aileler, şehre alışverişe gelen köylüler ve yaşlı vatandaşlarımız aşağı çarşı bölgesine nasıl ulaşım sağlayacak? Gerçekten bunu bilmiyoruz, bunun için de herhangi bir yol göstermiyorlar.
Yine köyden gelen halkımız Bingöl'den alışveriş yaptıktan sonra Aşağı Çarşı dediğimiz mevkiye nasıl gidecek? Hiçbir şekilde bir ulaşım yok oraya. Bugün oraya gidebilmeleri için ilçelerine gitmek için verecekleri ücretin iki katını ticari taksilere vermek zorunda kalacaklar. Bu da halkımızda büyük bir mağduriyete sebep olacaktır.”
(Haber Merkezi)