Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki altın ve gümüş maden ocağında incelemelerde bulundu.
Komisyon üyeleri, yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından sahada incelemelerde bulundu.
TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Altın madenciliği mimarisi nasıl oluşturulabilir? Bu konuda çalışmalar yapacağız, inşallah hem yasama hem de yürütme organının bu konuda yapacağı çalışmalara destek olmaya çalışacağız. İliç'te elim bir kaza oldu, hepimiz çok üzüldük. Bugün İvrindi altın madeni alanında çalışmalarımızı yaptık, önce ilgili arkadaşları dinledik, sunumlarını aldık. Komisyon üyelerimiz sorularını sordu, taleplerini ve öğrenmek istediklerini açıklıkla sordular. Ardından da sahayı gözlemledik, sahadaki liç yığınlarının duruşu proseslerdeki yapılan çalışmalar, mimari ve teknik çalışmaların tamamını sahada yerinde gözlemledik. Bir daha bu tür kazaların olmamasını istiyoruz ve bunun için de atılması gereken adımlara ilişkin raporumuzda önemli hususlar yer alacak. Biz çalışırken her kesimi dinliyoruz. Geniş çaplı bir çalışma yaparak hiçbir soru işareti kalmayana kadar çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

HÜLAKÜ: TÜM CANLILARIN YAŞAM HAKKINI ÖNCELEYEN POLİTİKALAR UYGULANMALIDIR

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonunda yer alan DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, ekolojik tahribata neden olan madencilik faaliyetlerine son verilmesi gerektiğini belirtti.
Hülakü, “İliç Maden Ocağı Faciasını Araştırma Komisyonu olarak Balıkesir İvrindi Maden Ocağını ziyaret ettik. Ekolojik tahribata neden olan, kimyasal atıklarla su ve hava kirliliği yaratarak insan sağlığını tehdit eden ve tarım ile hayvancılığı olumsuz etkileyen madencilik faaliyetleri artık son bulmalıdır. Doğayı, insanı ve tüm canlıların yaşam hakkını önceleyen politikalar uygulanmalıdır” dedi.
(Haber Merkezi)