Ağustos’ta Konut Satışında Artış Ağustos’ta Konut Satışında Artış

Türk Kızılay’ın halk sağlığı çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla yürüttüğü şubelerde Halk Sağlığı Kapasite Geliştirme Programı kapsamında, 14 Ağustos 2024 tarihinde Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda geliştirme programı gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı ve Psikososyal Hizmetler Direktörlüğü ile Türk Kızılay Elazığ İlk Yardım Eğitim Merkezi’nden toplam 8 kişilik uzman bir ekip, Bingöl’deki Kızılay gönüllüleri ve çalışanlarına yönelik önemli eğitimler verdi. Program kapsamında ilk yardım, psikolojik ilk yardım, çalışanlara ve gönüllülere yönelik psikososyal destek ile toplum sağlığı alanlarında geniş kapsamlı bilgiler aktarıldı.

İlk Yardımdan Psikososyal Desteğe Kapsamlı Bilgilendirme

Eğitimlerde ilk yardım konuları, kanamalardan temel yaşam desteğine kadar geniş bir yelpazede ele alındı. Psikososyal destek kapsamında ise çalışanların ve gönüllülerin öz bakım ve stres yönetimi konularında bilinçlendirildi. Toplum sağlığı konularında ise sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemi vurgulandı. Bu eğitimlerin, gönüllü ve çalışanların sağlık alanındaki yetkinliklerini artırarak toplum sağlığına katkıda bulunmaları açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

HABER MERKEZİ