GÜNDEM

MEB Açıkladı: Cumhuriyet Bayramı Tatili Kaç Gün? 28 Ekim Tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, 28 Ekim ve 29 Ekim tarihleri için tatil araştırmaları yapılmaya başladı. 28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? İşte Detaylar…

Abone Ol

Cumhuriyet'in 101. yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaştıkça, vatandaşlar tatil düzenlemeleri hakkında bilgi edinmek için araştırmalarını sürdürüyor. Özellikle milyonlarca öğrenci ve çalışan "28 Ekim yarım gün mü, 29 Ekim resmi tatil mi?" sorularına yanıt arıyor. İşte 2024 yılı Cumhuriyet Bayramı tatil takvimiyle ilgili merak edilenler:

28 Ekim Yarım Gün Tatil Mi?

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin ulusal bayramı olarak kabul ediliyor ve her yıl coşkuyla kutlanıyor. Yasaya göre, bayram kutlamaları 28 Ekim saat 13.00'te başlar ve 29 Ekim günü tam gün devam eder. Dolayısıyla, 28 Ekim Pazartesi günü yarım gün tatil olarak kabul edilmektedir. Bankalar, borsalar, PTT ve kargo şirketleri 28 Ekim'de yarım gün çalışacak.

29 Ekim Resmi Tatil Mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, resmi tatil olup, ülke genelinde tüm kamu kurumları, okullar ve özel sektör işletmeleri tatil yapacaktır. Bu yıl 29 Ekim, Salı gününe denk geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 28-29 Ekim tarihleri arasında MEB'e bağlı 81 ildeki okullarda 1.5 gün tatil ilan edildi. Yayınlanan özel gün ve haftalar kararına göre 28 Ekim Pazartesi yarım gün, 29 Ekim Salı günü Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tam gün tatil edildi.

HABER MERKEZİ