Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi

2024-2025 eğitim-öğretim yılı kılık kıyafet yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yapan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerden okul idarecilerine, okul personelinden öğrencilere kadar geniş bir kitleye yönelik düzenlemeler ile eğitimcilerin rol model olma sorumluluğunu ön plâna çıkardı. 

MESLEĞİN SAYGINLIĞINA UYGUN GİYİM TARZI VURGUSU!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan yeni genelge, öğretmenler ve okul idarecilerinin kıyafetlerinde öğrenciler için örnek teşkil edecek, mesleğin saygınlığına uygun giyinmelerine vurgu yapıyor. Yönetmelik, kıyafetlerin görsellikten öte aynı zamanda eğitimin kalitesini ve eğitim kurumlarının imajını etkileyen önemli bir etken olduğuna dikkat çekiyor. 

ÖZEL OKULLARDA DA KURALLARA UYULMASI İSTENİYOR

Yeni düzenleme; okullarda disiplin ve düzenin sağlanmasının yanısıra öğrencilerin belirlenen kılık-kıyafet kurallarına uymasıyla, öğretmen ve idarecilerin de aynı şekilde hareket etmesini öngörüyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilerin yanısıra Bakanlığa bağlı resmi ya da özel okullarda da aynı kurallara uyulması isteniyor. Böylece, okulda düzen sağlanarak öğrencilerin eğitim sürecine adaptasyonu amaçlanıyor. 
Yeni kılık-kıyafet düzenlemesinin eğitim sürecinde öğretmen ve okul personelinin mesleğin ciddiyetine uygun giyinmesi ile öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bırakarak okul ortamına uyumunun arttırılmasına yardımcı olması ile öğrencilerin disiplin ve sorumluluk bilincini artırmasını hedefliyor. 

YENİ UYGULAMA OKULLARDAKİ PERSONELİ DE KAPSIYOR

Okul personelinin de yeni düzenleme kapsamında olduğuna vurgu yapan MEB, öğretmen ve idarecilerin yanısıra okul çalışanlarının da kıyafet hususunda dikkali olmasını ve belirtilen kurallara uymasını istiyor. 
Yeni düzenleme ile eğitimde disiplin, saygınlık ve olumlu atmosferin oluşması ve böylece öğrencilerin eğitim süreçlerine olumlu etki etmesi bekleniyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ