Bingöl Belediyesi Meclisi, Temmuz ayının ilk toplantısını Belediye Başkan Vekili Sait Kolak öncülüğünde gerçekleştirdi. Toplantıda, DEM Parti meclis üyelerinin Bingöl’de açık hava kütüphanesi kurulmasına ilişkin sunduğu önerge, oy çokluğuyla reddedildi.

DEM PARTİ'NİN ÖNERGESİ

DEM Parti tarafından sunulan önergede, Bingöl’deki kültür parkı alanında ekolojik bir açık hava kütüphanesi kurulması talep edildi. Önergede şu ifadelere yer verildi:

"Yerelin geleneksel kültürünü, doğayı, üretimi, dilini bir araya getiren ekolojik açık hava kütüphanesi, belediyeye ait kültür parkın alanında kurulmasını, ekolojik yaşamın önemini ve ekolojik yaşamı öğrenmek değiştirilebilir yapılarla tiyatro dahil oynayarak eğlenerek hem kentimizde bir farkındalık yaratmak hem de çocukların gençlerin doğayı koruma, sahiplenme ortamının ivedi bir şekilde hayata geçirilmesini talep ediyoruz."

Bakan Kurum, Malatya Belediyesi'nde... Bakan Kurum, Malatya Belediyesi'nde...

DEM Parti, önergenin gerekçelerini de detaylı bir şekilde açıkladı:

"Yaptığımız araştırma neticesinde kentimizde kitap okuma oranı yüzde 10’larda, uyuşturucu ve çeteleşme oranı ise yüzde 75’lerde! Yerel yönetimler bir kentin bilinçli yaşam kalitesini ve sağlıklı bireyler yetiştirmede öncü kadrodur. Talebimizin gündeme alınıp meclis onayına sunulmasını talep ediyoruz."

Meclis Toplantısında Red Kararı

Meclis üyeleri, önergeyi değerlendirerek oylamaya sundu. Ancak, önerge oy çokluğuyla reddedildi.

HABER: EYLEM ÖZEN