Bingöl'ün Genç İlçesi'nde Zazaca öğretmeni tarafından yazılan "Estari Tari" şarkısı, kendi öğrencileri tarafından seslendirildi. Esere klip çeken öğretmen, 'Dilimize hizmet olsun istedik' dedi. Daha önce öğrencilerden oluşan Tiyatro grubuyla da bilinen Yıldız İstanbul'da çok güzel bir Tiyatro gösterisi yapmıştı.
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız, söz ve bestesi kendisine ait olup telif haklarını aldığı “Estari Tari” şarkısına klip çekti. Genç Bist Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdiği eserde, yine öğrenciler rol aldı.

Gulê Hanım Gulê Hanım

Klip çalışmasının fragmanı Zazaca Platformu adlı Youtube kanalı üzerinden yayınlanırken, bu kanala abone olunması çağrısı da yapıldı.

Çalışmaya ilişkin görüşü alınan Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız, uzun uğraşlar neticesinde ortaya çıkan eser ve klip çalışmasının önümüzdeki günlerde Youtube Zazaca Platformu kanalı üzerinden yayınlanacağını belirtti.

Amaçlarını “Dilimize hizmet olsun” sözleriyle özetleyen Yıldız: “Malumunuz Zaza Dili, UNESCO tarafından kaybolan diller arasında gösterilen bir dil. Bizler de dilimizin yaşatılmasına bir nebze de olsa katkı olması babında böylesi kültürel bir faaliyeti hayata geçirmeye gayret gösterdik. Daha önce de Zazaca tiyatro alanında İstanbul'a Bingöl'den grup gönderen okul olduk. Derslerimize en çok renk katan kültürel ögelerimizin figürleridir. Bu tür çalışmalarımızı Zazaca Platformu adlı Youtube kanalında arşivlemeye gayret ediyoruz. Ayrıca bu eserle de yeni bir çığır açarak daha güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. 
Okul idaremize, öğrencilerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Temennimiz, klip çalışmasının desteklenmesi ve daha fazla kitleye ulaşılmasıdır” dedi.

"Estari Tari"nin fragmanı yayımlandı.

FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ; https://youtu.be/8zX2DTXmAek?si=9m-9pfSASZNW0yjY