Vali Usta’nın mesajı şöyle; “Bugün iyiliğin, sabrın, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsali  annelerimizin “Anneler Günü”nü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.
İnsanlığın en kadim müesseselerinden biri olarak kalbimizdeki en değerli yerde taht kuran, yeryüzünde merhametin ve şefkatin yegâne kaynağı, ilk öğretmenimiz ve sığınacağımız ilk limanımız kıymetli annelerimiz toplumun temelini oluşturan ailenin en önemli yapı taşlarıdır.
Sevginin en kıymetlisini vermek için gayret gösteren, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde önemli sorumluluklar üstlenen, bizleri ilmek ilmek işleyerek hayatımızdaki iyiliklerin artması için büyük emek harcayan annelerimiz,  dünyadaki tüm güzellikleri ve değerleri buluşturan müstesna bir yere sahiptirler.
Annelik makamını; hayatta yeri asla doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulara sahip kişiler olarak niteleyen ve Cenneti annelerin ayakları altına seren bir medeniyetin mensupları olarak bizler de onların ne denli kıymetli bir makamda bulunduğunu aklımızdan çıkarmamalı; onlara hak ettikleri değeri vermenin, onlara layık birer evlat olmak için çaba göstermenin en büyük vazifelerimiz arasında olduğunu unutmamalıyız.
Dünyaya gelişimize vesile olan ve bizleri biz yapan annelerimiz yalnızca yılda bir gün kutlanan ‘Anneler Günü’nde değil, hayatımızın her anında, aklımızın ve gönül hanemizin bir köşesinde yer almalı, onlara daima minnettar olduğumuzu hatırlamalı, hürmette kusur etmemeli ve onları sınırsız bir sevgi ile kucaklamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta evlatlarını vatanımız uğruna şehit veren şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin "Anneler Günü"nü kutluyor, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.”
(Haber Merkezi)