Doğal güzellikleri ve muhteşem manzaralarıyla doğa severlerin ilgisini çeken Şelale, özellikle doğa, kamp ve fotoğraf tutkunları için ideal yer olarak öne çıkıyor.

Bingöl’e 70, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Pargasur Şelalesi, dört mevsim boyunca ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor. İlkbahar ve yaz aylarında yeşilin binbir tonunu barındıran çevresiyle büyüleyici bir atmosfere sahip olan şelale, fotoğraf tutkunları için benzersiz kareler yakalama fırsatı sunuyor.

Peki, Pargasur Şelalesine Nasıl Gidilir?

Elazığ Karakoçan ilçesine doğru ilerleyin ve Bingöl Yayladere ilçesi yoluna girin. Peri Suyu'na gelene kadar devam edin. Peri Suyu Köprüsü'nden karşıya geçtikten sonra, yaklaşık 100-150 metre ileride sol tarafta Kalkanlı Köyü tabelasını göreceksiniz. Peri Suyu Köprüsü'nden karşıya geçtikten sonra, yaklaşık 100-150 metre ileride sol tarafta Kalkanlı Köyü tabelasını göreceksiniz. Yolun sağ tarafında dereye doğru bir yol ayrımı göreceksiniz. Bu yola girin ve dere boyunca ilerleyin. Dere köprüsüne vardığınızda müsait bir yerde aracınızı park edin. Patika yoldan yürüyerek yaklaşık 200 metre ilerleyin. Şelale tam karşınızda olacaktır.

HABER MERKEZİ