Whatsapp ve X (twitter) ve internette  bazı YKS AYT TYT sorularının sızdırıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düşerken; Öğrenciler, YKS 2024 soru ve cevaplarını merakla bekliyor. 2024 YKS cevap anahtarı PDF indirme linki yayınlandı mı? 2024 AYT, TYT, YDT soru ve cevaplarının PDF indirme linki yayınlandı mı? YKS puan hesaplama, ATY puan hesaplama sorgu ekranı? TYT puan hesaplama sorgu ekranı? YKS tahmini sıralama hesaplama ile 
Öğrenciler puan hesaplaması yaparak tahmini sıralamalarını öğrenebilecekler. 

Üniversite sınavları bugün devam eden AYT ve YDT oturumları ile hız kesmeden sürüyor. Öğrenciler, 2024 YKS soru ve cevaplarını sabırsızlıkla bekliyor. 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen ilk oturumun ardından, ikinci ve üçüncü oturumlar ise bugün, 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Öğrenciler, ÖSYM tarafından yayımlanacak cevap anahtarı ile doğru ve yanlış yanıtlarını kontrol edebilecek. Bu nedenle 2024 YKS soruları ve cevapları PDF indirme linki büyük bir merakla bekleniyor. Ayrıca, puan hesaplaması yapmak isteyen adaylar, akılda kalan cevaplarını YKS cevap anahtarı ile karşılaştırarak netlerini hesaplayabilecek ve tahmini sıralamalarını öğrenebilecekler. Peki, YKS cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? TYT sınav soruları bugün açıklanır mı? İşte, 2024 YKS soru ve cevaplarına dair tüm detaylar.

YKS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? YKS CEVAP ANAHTARI KİTAPÇIĞI

Milyonların merakla beklediği YKS soru ve cevapları, oturumların tamamlanmasının ardından en kısa sürede açıklanacak. Şu an için YKS soru ve cevap anahtarı kitapçığı henüz yayımlanmış değil. Ancak, sınav oturumlarının bitmesiyle birlikte ÖSYM'nin bu bilgileri hızlıca paylaşması bekleniyor. Adaylar, sınav sonrası soruların tamamını yalnızca kendileri görüntüleyebilecekler. Ancak, soruların yüzde 10'luk kısmı ise herkese açık olacak ve ÖSYM’nin AİS sayfasında yer alacak. Öğrenciler, doğru cevaplarını bu sayede kontrol edebilecekler ve puan hesaplamalarını yapabilecekler.

YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI KİTAPÇIĞI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) soru kitapçıkları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak. Öğrenciler, burada yayımlanan temel soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını görüntüleyebilecekler. Kitapçığın en alt kısmında soru sırasına göre doğru cevaplar A, B, C, D, E şıklarıyla birlikte yer alacak. Böylece adaylar, kendi verdikleri yanıtlarla doğru cevapları karşılaştırarak netlerini hesaplayabilecekler. Bu adım, adayların sınav sonuçlarını daha sağlıklı bir şekilde tahmin etmelerine yardımcı olacak.

Girişimci Kâşif Programı'na 8 Bin Öğrenci Katıldı Girişimci Kâşif Programı'na 8 Bin Öğrenci Katıldı

HABER MERKEZİ