Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, Temmuz’da asgari ücrete zam var mı? Yeni Zamlı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? 2024 asgari ücret zammı için dikkat çeken açıklama! Detaylar haberimizde…

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Asgari Ücret Çıkışı

Cumhur İttifakı'nın geleceğiyle ilgili tartışmalar sürerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den asgari ücretle ilgili önemli bir açıklama geldi. Bahçeli, Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte verilmesi gereken asgari ücret miktarını açıkladı ve hükümete çağrı yaptı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca Asgari Ücretli Zammı Bekliyor

Bingöl’de Silah Sesleri: Emniyet'ten Açıklama Bingöl’de Silah Sesleri: Emniyet'ten Açıklama

Milyonlarca asgari ücretli çalışan için şu anda gündemdeki tek konu, Temmuz ayında maaşlara yapılacak ara zam. Çünkü asgari ücrete zam kararı hala alınmadı ve bu sebeple endişeli bekleyiş devam ediyor. Muhalefetin yanı sıra iktidara yakın isimlerden de asgari ücret zammı ile ilgili talepler geliyor. Geçtiğimiz günlerde BBP lideri Mustafa Destici hem asgari ücret hem de emekli maaşları için çağrı yapmıştı. Asgari ücret konusunda bir açıklama da MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, aklındaki rakamı da açıkladı.

Asgari Ücrete Zam Gelecek Mi?

Asgari ücrete 2. ara zam gelecek mi, gelmeyecek mi sorusu hala yanıt bekliyor. Açlık sınırının altındaki maaşlarıyla geçinmeye çalışan 8 milyondan fazla asgari ücretlinin zam talebi devam ederken, hükümet ise kapıları sert bir şekilde kapatmıştı. Çalışanların yanı sıra siyasi isimlerden de asgari ücret zammı için çağrılar geliyor. Bu isimlerden biri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli, asgari ücretlinin gelirinin iyileştirilmesinin herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Yeni Zamlı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklansa da yoğun taleplerin ardından kulis bilgileri gelmeye başladı. İddiaya göre, 26 Haziran tarihinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı konusunda temaslara başlayacak. Öncelikle ara zam için işveren tarafı ikna edilecek. Aynı zamanda devletin bütçesinden işverene destek verilip verilmeyeceği tespit edilecek. Ardından da Temmuz ayında yeni asgari ücret belirlenecek.

Asgari ücret zammı ile ilgili tahminler var. Ancak SGK uzmanlarının kulislerden aldığı bilgilere göre, asgari ücret 3000 TL’lik artışla 20.000 TL’ye yükselecek. Asgari ücrete zam kararında özellikle Cumhur İttifakı ortaklarının çıkışlarının önemli olduğu öğrenildi.

HABER MERKEZİ