Belediye Hizmet Binası Kent Konseyi Toplantı Odasında düzenlenen toplantıya, Akut Bingöl, UMKE, Ticaret ve Sanayi odası,  Sar, Cekut, Zazak, Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH, Kuzey Yüzü Dağcılık ve Bingöl Belediyesi Arama Kurtarma Ekiplerinin temsilcileri katıldı.

Arama kurtarma ekiplerinin mevcut durumları ve ihtiyaçlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş; “ilimizin en büyük gerçeği deprem olmak üzere olası doğal afetlere karşı koordineli ve hazırlıklı olunması gerekiyor. Gönüllülük üzerine kurulan bu yapılar kıymetlidir ve desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Ağustos’ta Konut Satışında Artış Ağustos’ta Konut Satışında Artış

Bingöl’de faaliyet gösteren tüm arama kurtarma ekiplerinin bir araya gelerek Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde “Doğal Afet Çalışma Gurubu” oluşturması kararı alındığını belirten Açıkbaş, oluşturulacak bu çalışma gurubunda kamu kurumlarımızın da işbirliği ile arama kurtarma ekiplerimizin arasındaki koordinasyonun daha güçlenmesi, verimliliğin artması, mevcut ekiplerimizin eksikliklerinin giderilmesi, ortak kullanılabilecek eğitim alanlarının oluşturulup ekip ve ekipman ağlarının geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Bingöl’ün olası depreme her an hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Açıkbaş,

“Oluşum hazırlıkları hızla devam eden ‘Kentsel Dönüşüm Çalışma Gurubu’nun da bir an önce kurulup deprem öncesi yapılması gereken çalışmalara destek olmasını hedefliyoruz. Teknik ekiplerin bir çatıda birleşmesiyle elde edilecek verilerin belirlenmesi ve gerekli çalışmaların başlaması için ortak çalışmalar yapılmasını amaçlıyoruz. Kurulacak çalışma guruplarına, uzmanlık alanlarına göre şehrimizin tüm bileşenlerinin dahil olmasını bekliyoruz” dedi.

Fuat OTLAK