Bingöl'ün Yedisu Gelinpeltek Köyü Göl Mezrası'nda ikâmet eden Hüseyin Negüzel, sulama suyu sıkıntısından dolayı bölgelerinde 2 bin 500 dönüm tarım arazisi ile 5 bin meyve ağacının kurumaya yüztuttuğunu belirterek yetkililerden acilen yardım istedi. 
Gelinpeltek Köyü Göl Mezrası'nda 2 yıldır sulama suyu olmadığını söyleyen Negüzel, 2 bin 500 metrelik sulama kanalının bin metrelik bölümünün tamamlandığını ancak geri kalan bölüm tamamlanmadığı için sulama suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirterek "Geçen yıl sulama kanalının hemen hemen yarısı yapıldı. Bu yaz yine çalışma başlatıldı ancak 2 aydır hiçbir çalışma yok. Çiçekli Deresi'nden bölgemize kadar 2 bin 500 metrelik hattın sadece bin metrelik bölümü

Polis, KPSS'ye Girecek 10 Adayı Sınava Yetiştirdi Polis, KPSS'ye Girecek 10 Adayı Sınava Yetiştirdi

Kurudu1yapılabildi. Kanalın tamamlanması için Kaymakamlığa başvurduk ancak ödenek olmadığı söylendi. Bölgemizde 2 bin 500 dönüm tarım arazisi ile 5 bin civarı meyve ağacı kurumaya yüz tuttu. Ağaçların bir bölümünü kendi imkanlarımızla çeşme suyuyla sulamaya çalışıyoruz ama yetersiz kalıyor. Yine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden ekimini yapmak için 70 kilo fasulye tohumu aldık, sulama suyu olmadığı için ekemedik. Bölgemizdeki çiftçiler su olmadığı için mağdur. Başta Valilik olmak üzere tüm yetkili kurumlardan sulama kanalımızın tamamlanması için yardım istiyoruz" diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. 
EROL YILMAZ