DEM Parti Bingöl İl Genel Meclisi Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya, yaptıkları basın açıklamasında, İl Genel Meclisi Toplantısı için Bingöl Valiliği tarafından 1 ay öncesinden tarih ve saatinin kararı alınmasına rağmen kendilerine toplantı başladıktan yarım saat sonra toplantı bilgisinin iletildiğini belirterek, sergilenen bu tutumla toplantıya katılmalarının engellenmeye çalışıldığını dile getirdiler.

Sarı ve Aydın, yaptıkları basın açıklamasında “Bingöl Valiliği’nin plânlaması ile her 3 ayda bir Bingöl ilinin tüm mülki idare amirleri, il genel meclis üyeleri ve bölge müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen il koordinasyon toplantıları, ilin tüm yatırımlarının aktarımları ve aksaklıkların tartışıldığı için önemli buluyoruz. 2024 yılı son il koordinasyon toplantısı da 2024 yılı özeti mahiyetinde bir toplantıdır. Bizler, yıl içinde kurumların çalışmalarında gördüğümüz aksaklık ve eksikliklere ilişkin eleştirilerimizi basın üzerinden yapıyor, meclislerde sunduğumuz soru önergelerine kamuoyunu tatmin eden bir cevap verilmeyince de sadece il koordinasyonu toplantılarında tüm muhataplar ile bir araya gelebiliyoruz. Haliyle bizler bu toplantıları şehrimizin menfaatine ilişkin bir fırsat olarak görüyor ve öneri ve eleştirilerimizi burada dile getiriyoruz.

Astsubaylar, Hakları İçin Ankara'da Astsubaylar, Hakları İçin Ankara'da

İlimiz açısından bu denli önem taşıyan bir toplantı kararını, valilik 1 ay öncesinden yani 15.10.2024 tarihi ve saat 14.00 için karar almasına rağmen, toplantı başladıktan yarım saat sonra bizlere toplantı bilgisi iletilmiştir.

Bizlerin şehrin sorunlarını dile getirme hususunda fırsat olarak gördüğümüz bu toplantıya katılmamızı engellemeye çalışan anlayışın, eleştiriye ve öneriye ne kadar kapalı, Bingöl halkının sorunlarına da ne kadar uzak olduğunu açıkça görebiliyoruz.

Bingöl kamuoyunun huzurunda açıkça ifade ediyoruz: Bu tür engelleme çabalarınız, bizleri Bingöl halkının menfaatini takip etmekten ve savunmaktan, yanlışlarınızı eleştirmekten vazgeçiremeyecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ