Solhan İlçesi sınırlarında bulunan Giloran Deresi üzerinde, Doğu HES Elektrik Üretim İnşaat Turizm Ticaret Ltd. Şti. tarafından inşa edilen “Doğu Regülatörü ve HES Projesi” 2015 yılında faaliyete alındı.

Doğu Regülatörü ve HES Tesisi 10.257 MWm/10,001 MWe kurulu gücünde ve 15,51 milyon kilovatsaat yıllık enerji üretimi kapasitesine sahipken, HES’e yardımcı kaynak olarak aynı firma tarafından GES projesi de yapılması planlanıyor.

Edirne'de Pancar Hasadı Başladı Edirne'de Pancar Hasadı Başladı

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Bingöl Solhan İlçesi Yenidal Köyü mevkiindeki Doğu HES Elektrik Üretim İnşaat Turizm Ve Ticaret LTD. ŞTİ. tarafından yapılması planlanan Doğu Regülatörü ve HES Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali Kapasite Artışı (Alan Yönünden) (Kurulu Güç 9,961 MWm / 9,9 MWe-Alan 10,82 Ha.) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan proje tanıtım dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Doğu Regülatörü ve HES Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali Kapasite Artışı (Alan Yönünden) (Kurulu Güç 9,961 MWm / 9,9 MWe-Alan 10,82 Ha.) projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir.” denildi.

(Haber Merkezi)