CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı seçilmesinin ardından açıklama yapan Baylas, yeniden göreve seçilmesinde kendisine destek olanlara teşekkür etti.
Görevde olduğu süre boyunca toplumun sorunlarını gündeme getirmeye çalıştıklarını belirten Baylas, “Ülkemiz zor zamanlardan geçmektedir. Hayatın her alanının zorluk ve güçlüklerle dolu olması biz insanların verdiği en büyük savaştır. Özellikle ekonomik tablo gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Bu ağırlaşmanın verdiği sancılı süreci biz kadınlar derinden yaşamaktayız. Ülkenin sorunlarını bildiğimiz gibi ilimizin sorunlarını da en iyi biz kadınlar biliyoruz” dedi.
Bingöl’ün başlıca sorunlarının uyuşturucu, ekonomik kriz, tarım ve hayvancılığın öldürülmesi, torpil, sağlık alanında yaşanan sorunlar, kadın istihdamı, gençlerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle göç etmesi olduğunu ifade eden Baylas, şunları söyledi; “Buradan tüm siyasi partilere çağrımızdır; gelin el ele verelim, ilimizin kanayan yarası olan uyuşturucuyla birlikte mücadele edelim!
Bizler parti olarak hem bahsi geçen il sorunları hem de kadının mücadele ettiği tüm zorluklarla başa çıkabilmek için dün vardık ve var olmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki, biz kadınlar olmadan her şey biraz eksik kalır. Eksik bırakmadığımız, eksik kalmadığımız, nice birlikte direnmelere! Yeniden beni göreve layık gören herkese teşekkür ederim.”
(Haber Merkezi)